Se pune de un Romcon

22 februarie 2012
Autor
INVITAŢIE

În zilele de 24 şi 25 martie 2012, la Timişoara, în organizarea cluburilor HELION (Timişoara), QUASAR (Iaşi) şi VICTOR ANESTIN (Craiova), va avea loc  o nouă ediţie a unui ROMCON (Convenţia Naţională a Cluburilor şi Autorilor de Science Fiction din România).

 

Programul evenimentului este următorul:

 Sâmbătă, 24 martie

ora 15.00-16.30  (sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din Timişoara, situată în P-ţa Sf. Gheorghe nr. 3, et. 1, deasupra Băncii Transilvania) Discutarea Statutului viitoarei organizaţii (amendamente la proiectul propus)

ora 17.00 – FANDOMUL ROMÂNESC ŞI IDEEA ASOCIERII ÎN DIVERSITATE DUPĂ ‘89. Dialog condus de Lucian Merişca, Lucian-Vasile Szabo, Viorel Pîrligras şi Traian Bădulescu

 ora 19.00 – CHRONOGLIDING – gala de filme realizate de Adrian Chifu


Duminică, 25 martie

ora 10.00 – SCIENCE-FICTIONUL ROMÂNESC CONTEMPORAN: O RADIOGRAFIE. Colocviu condus de Mircea Opriţă, George Ceauşu, Cătălin Badea-Gheracostea şi Cornel Secu

ora 12.00 – ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAŢIEI.Aprobarea statutului şi regulamentului Asociaţiei. Alegerea Comitetului Director şi a Comisiei de Cenzori. Stabilirea delegaţiei României la Euroconul de la Zagreb. Stabilirea datei şi aprobarea locului viitoarei Reuniuni anuale (Romcon)

ora 14.00 – Premiile Romcon pentru anul 2011

ora 14.30 – Închiderea reuniunii.

 

Taxa de participare este de 30 lei/persoană, dacă se achită până la data de 15 martie 2012 sau 50 lei/persoană, dacă se achită dupa aceasta dată.

Taxa de participare se va achita in contul asociaţiei HELION, CIF 26601195, cont RO 67 BTRL 0360 1205 u561 59xx, Banca Transilvania Timişoara.

Fiecare participant va primi în contul taxei de participare mapa ROMCON 2012.

În urma consultărilor realizate în perioada 8-17 februarie s-a convenit ca premiile ROMCON să se acorde în proporţie de 50% de către un juriu format din cinci membri, iar 50% de către  participanţi (plătitori, bineînţeles, ai taxei de participare).

Nu se admite votul prin corespondenţă sau delegare (mandatare).

Fiecare participant, indiferent de rang şi funcţie (inclusiv membrii juriului, dacă doresc să participe la votul individual) va plăti taxa de participare.

Juriul format din cinci membri:

 1. Dănuţ Ungureanu, preşedinte
 2. George Ceauşu, membru
 3. Viorel Pîrligras, membru
 4. Cătălin Badea-Gheracostea, membru
 5. Lucian-Vasile Szabo, membru

nominalizează, până la data de 09 martie 2012 selecţia cu câte cinci titluri la fiecare secţiune (categorie), care vor fi notate în felul următor:

– locul I – 10 puncte

– locul al II-lea – 8 puncte

– locul al III-lea – 6 puncte

– locul al IV-lea – 4 puncte

– locul al V-lea – 2 puncte.

Categoriile propuse sunt: Roman, Proză scurtă, Nonficţiune, Premiu pentru arte vizuale, Premiu special, Pentru publicaţie periodică, Premiu pentru debut (se acordă celor care sunt membri ai unui club şi au  debutat în anul anterior)

Media celor două voturi va stabili lista finală a Premiilor Romcon.

Orice informaţii privind cazarea şi masa participanţilor, contra cost, se pot obţine la emailurile: helion@arsfan.ro, redactiahelion@gmail.com.

Ne-am bucura să vă ştim alături la acest eveniment foarte important pentru SF-ul românesc.

 

Cu aleasă preţuire,

Helion,                               Quasar,                                                V. Anestin,

Cornel Secu                     George Ceauşu                               Viorel Pîrligras

8 comentarii la "Se pune de un Romcon"

 1. Eugen on 22 februarie 2012 at 20:58

  Văd că ai corectat 😀 La tine participanţii nu mai iau 50% din premiu. Dar ce-i cu Adunarea Generala a Asociatiei? Aia care urmeaza sa se impuna in urmatoarea juma’ de ora? Ca să se treaca repede peste alegerea comitetului director si in ultimul sfert să se stabilească comisia de cenzori? Asta e fenomenal de important…

 2. Viorel Pîrligras on 22 februarie 2012 at 21:01

  Sunt nişte puncte din program care se vor discuta. Văd că strâmbi din nas. Ce te nemulţumeşte?

 3. MAXIM on 23 februarie 2012 at 11:52

  Posterul are un aer usor „retro”… usor. Ceea ce-l face simpatic pentru o tranzitie, in care eu sper – ca atat mi-a mai ramas :))
  Om trai si-om vedea!

 4. Eugen on 23 februarie 2012 at 19:36

  Secretomania salveaza Romania. Or fi puncte din program pentru care nici tu nu ai detaliile. Dar nu-i bai. Le cunoaste maitre Secu 😉

 5. Marian Truta on 23 februarie 2012 at 19:48

  Viorel, sa intelegem ca programul e provizoriu?

 6. Viorel Pîrligras on 23 februarie 2012 at 21:04

  Nu văd de ce ar fi un program provizoriu, plin de „enigme” (cum sugerează Eugen), atâta vreme cât l-am aprobat cu toţii înainte. De altfel, era cunoscut şi la voi – maître Cornel a stat de vorbă şi cu şefii asociaţiei voastre. Mi-a părut rău să nu vă (re)găsesc în varianta finală.

 7. Marian Truta on 23 februarie 2012 at 21:45

  Viorel, mi-e teama ca programul acesta nu a circulat pe la SRSFF, cel putin pe la mine nu a ajuns si, din cate stiu, sunt unul dintre „sefii” organizatiei ;). Dar nu despre asta era vorba, intrebarea mea fusese generata de comentariul tau: „Sunt nişte puncte din program care se vor discuta” si asta m-a dus cu gandul ca inca se mai discuta despre program. Te rog sa ma ierti, a fost o confuzie.

 8. Eugen on 28 februarie 2012 at 13:34

  Ma vad nevoit sa refuz invitatia ta, datorita insultelor proferate de un personaj pe care il credeam, daca nu prieten, macar prietenos. Nu am cum sa ma inteleg cu cineva care insulta sub pretextul ca nu vreau sa intreprind actiuni negative si sa-i promovez jignirile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = şaptesprezece

Caută