Salonul balcanic pentru tinerii autori BD – Leskovac, Serbia, 2012

13 mai 2012
Autor

(Primit de la prietenul sârb Dragan Predić)

Anul aceasta, Şcoala BD “Nikola Mitrovic Kokan” din Leskovac (Serbia), organizează cea de-a 14-a ediţie a “Salonului Balcanic pentru tinerii autori BD”. Salonul este organizat la Centrul cultural din Leskovac, în colaborare cu Muzeul naţional şi Biblioteca “Radoje Domanovic”, în intervalul 6-8 iulie 2012.

În cele trei zile, Salonul va organiza o multitudine de evenimente BD, expoziţii, promoţii de BD, discuţii în cadrul unor mese rotunde, interviuri publice cu autori BD, ateliere de desen împreună cu creatori BD consacraţi, proiecţii de filme şi desene animate…

Precum în ediţiile precedente, şi în acest an salonul va recompensa creatorii BD la patru categorii:

– cel mai bun autor BD;

– cel mai bun ilustrator;

– cel mai bun scenarist BD;

– cel mai bun critic BD.

Premiantul fiecărei categorii va primi o Plachetă cu imaginea lui Nikola Mitrovic Kokan. Vor fi premiaţi şi creatorii ce se vor situa pe locul doi al fiecărei categorii. Se va acorda şi un premiu pentru cel mai tânăr participant, precum şi un premiu special pentru cea mai bună contribuţie în BD din Serbia, premiantul urmând să fie desemnat şi Preşedintele juriului ediţiei din acest an a salonului, juriu care este format din trei membri.

Toate planşele, precum şi celelalte lucrări trimise de către participanţi vor fi expuse în cadrul  expoziţiei generale ce se va organiza la Centrul cultural din Leskovac.

Toţi participanţii vor primi o diplomă de participare şi câte un exemplar din catalogul expoziţional, în care vor fi menţionate numele lor.

 

Condiţiile de participare:

Poate participa la concurs orice autor BD sub vârsta de 30 de ani, la fiecare categorie. Cei peste 30 de ani pot fi admişi doar ca simpli participanţi la expoziţia generală a salonului.

La categoriile BD şi de ilustraţie sunt permise toate tehnicile, alb/negru sau color, şi toate formatele de planşe sau ilustraţii.

Scenariile şi articolele critice se vor trimite în format electronic de tip «txt». Scenariştii participanţi pot trimite şi o BD completă cu scenariul propriu.

Numărul lucrărilor pentru competiţie nu este limitat.

Limbajul lucrărilor va fi în sârbă, engleză sau în orice altă limbă din zona balcanică.

Este preferabil ca participanţii să trimită planşe şi ilustraţii originale, dar se pot trimite şi scanuri în format electronic (la minimum 300 dpi) la adresa de e-mail: no.dice.man@gmail.com (Marko Stojanovic), de unde se pot primi, la cerere, şi informaţii suplimentare.

Data limită pentru participare la salon este 25 iunie 2012.

Toate lucrările se vor trimite pe adresa:

Leskovacka skola stripa “Nikola Mitrovic Kokan”

Leskovacki Kulturni Centar

Trg Oslobodjenja 101

16000 Leskovac

Serbia

 

Toţi cei interesaţi să participe la manifestările salonului de la Leskovac îl pot contacta pe responsabilul salonului – Marko Stojanovic – pe adresa electronică deja menţionată (în limba engleză).

Organizatorii asigură că sunteţi bineveniţi şi vă aşteaptă cu drag.

 

Afişul salonului

Afişul salonului

 

 

Un comentariu la Salonul balcanic pentru tinerii autori BD – Leskovac, Serbia, 2012

  1. Dragan Predić on 14 mai 2012 at 20:15

    Multumesc pentru postare Viorel!Multumesc si pentru corectari textuale in aceasta invitatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = zece

Caută