Permis pentru viitor – şcoala de şoferi pentru tineri din medii defavorizate

4 ianuarie 2020
Autor

Permis pentru viitor – înscrieri până în 25 ianuarie

Prin programul Permis pentru viitor se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. 

Se pot înscrie tineri din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

Solicitările de finanțare pot fi depuse online sau prin poștă până la data de  25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei. Detalii și formular de înscriere: https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

În cadrul celor patru ediții ale programului de până acum, între anii 2015-2019, 70 de tineri au obținut permis de conducere: 60 categoria B, 8 categoria C, 1 categoria B96 și un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. Alți 47 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Programul Permis pentru viitor este organizat anual pe bază de concurs de proiecte de către Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. În cei patru ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

2 comentarii la "Permis pentru viitor – şcoala de şoferi pentru tineri din medii defavorizate"

  1. Agentie SEO on 14 august 2023 at 17:03

    Felicitări Fundației Pentru Comunitate pentru inițiativa programului Permis pentru Viitor! Este unul dintre cele mai bune moduri prin care se încurajează tinerii din medii defavorizate să obțină permisul de conducere și să-și îmbunătățească perspetiva în viață. Sunteți un exemplu de urmat!

  2. instapress.ro on 11 septembrie 2023 at 10:15

    Well done pentru initiativa de a oferi sansa de a obtine un permis de conducere tinerilor proveniti din medii mai defavorizate. Este un lucru minunat ca aceasta initiativa a fost recunoscuta de doua ori la nivel national. Programul Permis pentru Viitor este un pas urias inainte catre o economie si un mediu social mai bun. Este un lucru fantastic ca acest lucru ofera sanse tinerilor. Este nevoie de mai multe astfel de initiative in tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


- 8 = unu

Caută