„Le mitocain roumain”, în sfârşit!

17 noiembrie 2011
Autor

Numărul 20 din „Sanki” – fanzin de benzi desenate pentru promovarea BD şi a autorilor de BD – conţine o culegere aşteptată de multă vreme: „Le mitocain roumain” de Valentin Iordache !

Efortul îi aparţine în principal lui Marian Mirescu, ajutat de subsemnatul şi Cristian Ciomu, cei care am efectuat muncă de arheologie prin bibliotecile proprii pentru a găsi planşele lui Valentin răspândite în săptămânalul „Academia Caţavencu” din 1992. Rezultatul final: 28 de pagini, în care, din păcate, nu veţi găsi întreaga serie pentru că nu toţi… iubitorii de BD craioveni care mai posedau exemplare din „Academia Caţavencu” au dorit să participe la acest proiect al lui Marian Mirescu, pe motiv de „ex-prietenie”. Imaginile acestor episoade sunt rezultatul procesării de către MM a fotocopiilor oferite de Valentin, şi a fotocopiilor şi scanărilor după paginile din revista „Academia Caţavencu” unde au aparut aceste poveşti desenate, deoarece Valentin le-a trimis spre publicare originalele. Dintre acestea, unele sunt variante colorate în acuarele de Mirescu. Episoadele din volum sunt însoţite de note lămuritoare adresate cititorilor tineri pentru a înţelege mai bine referirile istorice la anii 90. La sfârşitul volumului există şi versiunea în limba franceză a acestora – în fapt, adaptări menite să reflecte cât de cât șarmul iordachian în limba lui Molière.

Primul tiraj din acest volum incomplet se află deja la Bucureşti,  disponibil la standurile librăriei „Jumătatea plină”, alături de alte câteva exemplare din AH, BD! „Monştri” nr.19, după cum ne informează forumul BD „Dream World” aici.

Cei care posedă exemplare din „Academia Caţavencu” cu benzi din seria „Le mitocain roumain” şi vor să contribuie la realizarea integralei sau doar doresc acest număr „Sanki”, se pot adresa direct lui Marian Mirescu la adresele bedeaua@yahoo.com, sau la adresa poştală: Marian Mirescu, CP 1471, OP 4, Craiova 200890.

SANKI

Un comentariu la „Le mitocain roumain”, în sfârşit!

  1. MAXIM on 17 noiembrie 2011 at 13:57

    NOTA BENE (de la Sanki) BAGATI LA CAP CA SA NU ZICETI CA NU V-AM BATUT LA CAP::
    Primul VOLUM (deci „volum”, da? te rog) prevazut cu anti-furt: toate episoadele sunt rezultatul unor procesari laborioase a imaginilor „prelevate” asa cum spui si tu, iar daca acestea apar altundeva fara acordul nostru (ș.c.l.) ma-sa-i…!… vom spune sus si tare ca e FURT!
    Clară-i?

    Ca si celelalte nouasprezece volume („volume”!)o sa fie si online mai incolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 7

Caută