Despre Muzeul Benzii Desenate

10 februarie 2012
Autor

Citim cu plăcere în „Ziarul de duminică”, supliment de cultură al Ziarului Financiar de azi, 10 februarie 2012, un articol retrospectiv despre Muzeul Benzii Desenate, manifestare  care s-a desfăşurat în perioada 16 iunie-16 octombrie 2011 la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. N-o să vă dau toate datele, le puteţi găsi în articolul publicat azi aici, menţionez doar că, nefiind semnat, deduc ca autor chiar pe autorul proiectului – Alexandru Ciobotariu – şi nu-i o critică ceea ce fac pentru că acţiunea merita o recunoaştere mult mai lărgită, ci doar o simplă constatare că banda desenată, în România, dacă nu este băgată în seamă chiar de promotorii ei, nu interesează cam deloc media, scrisă sau nu.

Oricum, felicit cu această ocazie, pe această cale, pe Alexandru Ciobotariu pentru proiectul realizat.

3 comentarii la "Despre Muzeul Benzii Desenate"

 1. MAXIM on 10 februarie 2012 at 14:11

  Este o piedica in calea uitarii pusa la timp, judecand dupa reactia ta pavloviana, desi, teama-mi-i, partiala: felicitarile sunt discriminatorii.
  Ca adusesi vorba, eu il voi mai felicita in acest context pe Alexandru cand imi va returna plansele imprumutate in 2010 pentru expozitia (expozitiile?) salonului european (saloanelor europene?), cu atat mai tare cu cat va fi mai devreme. Sunt incredintat ca va face ce-i sta in putinta…

 2. Viorel Pîrligras on 10 februarie 2012 at 14:28

  Evident că şi eu îl voi felicita când îmi voi recupera planşa. 🙂

 3. Ciubi on 10 februarie 2012 at 16:46

  Articolul nu este scris de mine. Oricum e greu de spus ca este un articol este doar o preluare a comunicatului de presa emis undeva in luna iunie. Nu imi dau seama de au ales acum sa scrie despre asta, dar e bine ca au facut-o. Ambele planse se afla in expozitia 77 ans de BD roumaine de la Centrul Benzii Desenate din Bruxelles( http://www.cbbd.be/fr/actualite/183-77-ans-de-bd-roumaine ) care dureaza pana in data de 20 mai; imediat dupa acesta data le voi returna. Va salut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


- trei = 6

Caută