Cea mai bună BDSF la „Utopiales”

13 noiembrie 2011
Autor

Cea mai importantă convenţie SF franceză şi-a desemnat sâmbătă laureaţii. Premiul pentru cea mai bună BD Science-Fiction 2011 a revenit albumului „Château de sable” de Frederik Peeters şi Pierre Oscar Levy (Editions Atrabile). Cei doi autori s-au întâlnit la un proiect cinematografic şi au pus bazele unei colaborări pentru a realiza o poveste stanie, departe de tiparele cunoscute.

O plajă şi 13 personaje. După un număr de pagini în care sunt prezentate personaje destul de comune, autorii dau o lovitură de graţie, lăsând cititorul uimit: un eveniment aproape supranatural intervine în ceea ce părea o după-amiază destul de banală.

Pe acest teren al bizarului, scenariştii au, în general, două opţiuni: fie explică ce şi cum, fie termină povestea în coadă de peşte, lăsând libere interpretările de orice fel. În „Château de sable”, Pierre-Oscar Levy a ales cea de-a doua opţiune, fapt care pare să fi trezit o oarecare iritare, chiar dacă se înţelege că miza autorilor a fost reacţia personajelor în faţa fenomenului.

Toată lumea a considerat că elveţianul Frederik Peeters a fost desenatorul ideal pentru această poveste în care personajele suferă numeroase transformări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 11

Caută