BD clubbing!

15 februarie 2016
Autor

Nu pentru toată lumea data de 13 este cu ghinion. Dovadă stă ziua de sâmbătă, 13 februarie, când s-a lansat oficial Clubul BD Craiovean. Deşi nu s-a bucurat de o mediatizare excesivă, manifestarea a reuşit să strângă în spaţiul pus la dispoziţie cu generozitate de Alliance Française Craiova un număr de 12 iubitori de benzi desenate. Iniţiativa i-a aparţinut lui Bogdan Ciocănea, cunoscut ca editor al revistei BD „Abaţia”, dar şi organizatorul reuşitului Salon BD internaţional din toamna trecută, şi a fost sprijinit de nucleul dur al BDC – Marian Mirescu, Cristian Ciomu, Mircea Liviu Goga, Viorel Pîrligras. Au participat, cu mult entuziasm, Ştefan Cornaciu – marele câştigător al concursului salonului din toamnă, Vlad Pîrtea, Sebastian Oacheş, Ana, Andrei Bistriceanu, Eduard Niţulescu, precum şi popularul desenator al revistei „Abaţia” – Răzvan Chelaru.

În prima şedinţă, particianţii şi-au conturat aşteptările şi au propus metodologia de lucru a acestui club, „bătrânii” au vorbit despre experienţa lor în viaţa BD, iar Marian Mirescu a condus un atelier ad-hoc de realizare a unei benzi desenate. Pentru că este în egală măsură un club şi de lectură şi discuţii, Bogdan Ciocănea a pus la dispoziţia participanţilor o impresionantă ofertă BD pentru studiu. Şedinţa s-a încheiat trei ore mai târziu, o parte din cei prezenţi prelungind discuţiile la un ospăţ marca Asterix, o încheiere aşa cum îi stă bine oricărei benzi desenate care se respectă!

O masă rotundă cam… pătrăţoasă! Dar aşa sunt şi casetele BD!

Şi decorul a fost pe măsură

Abaţia, mereu prezentă!

Bogdan Ciocănea, mentor de club

Mircea Liviu Goga (centru), observând cu un ochi critic, avizat, geneza unei mişcări… desenate, pentru un post de radio (deci, audio)

Marian Mirescu, încă rumegând efectul filmului „Deadpool”

Ştefan, prezentându-şi personajele

Studiosul Edi

Activitate de club în faţa muntelui BD

SVS – Sebastian, Vlad, Ştefan

Doi veterani: Marian Mirescu şi Cristian Ciomu

Andrei

Ana

Se cristalizează scopul clubului

Workshop cu Marian Mirescu. Tema prezentată e simplă…

Eduard Niţulescu

Vlad

S-a dat startul la lucru

Se lucrează (Răzvan)

Şi iată rezultatele la tema dată!

Rezultate transparente, de altfel…

…iar Bogdan s-a demascat, revenind în adevăratul său costum

 

Un comentariu la BD clubbing!

  1. Marian Mirescu on 15 februarie 2016 at 22:56

    13 e cu noroc pentru BD!
    De pilda, 2013 a fost anul revistei lunare “BDC” 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 6 =

Caută