Asterix îşi schimbă scenaristul

3 octombrie 2011
Autor

Cel care va prelua ştafeta realizării aventurilor popularului personaj BD este Jean-Yves Ferri. Asistent al lui Uderzo de ani buni, în studiourile Editurii Albert René, Jean-Yves Ferri este cunoscut în lumea BD ca autor al albumului „De Gaulle à la plage”.

Ştirea a fost difuzată de Le Figaro cu ocazia unei mici ceremonii orchestrată săptămâna trecută de Editura Hachette, cu prilejul sărbătoririi a 350 de milioane de exemplare vândute din seria Asterix şi Obelix. La ceremonie au fost prezenţi, desigur, Uderzo şi Anne Goscinny.

Uderzo, la 84 de ani, supervizează definitivarea unui nou album din serie la care trudeşte Jean-Yves Ferri, ajutat de Frédéric şi Thierry Mébarki. Lansarea este prevăzută pentru finele lui 2012.

Gurile rele spun că nu este o simplă întâmplare că Editura Hachette a organizat această conferinţă de presă chiar în momentul în care concurentul istoric al lui Asterix, Tintin, va fi lansat pe marele ecran de Spielberg  pe 26 octombrie. Se pun mari speranţe şi în noul film Asterix regizat de Laurent Tirard, autor al succesului „Le petit Nicolas” – 5,5 milioane de telespectatori.

Asterix şi Obelix

De Gaulle à la plage (© Dargaud, 2007)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 2 =

Caută